Flash mob pred Namo

Flash mob je družbeni eksperiment, ko se zbere večja skupina ljudi na javnem mestu, uprizori hiter performans in nato izgine.
In ravno tak flash mob se je včeraj zgodil pred Namo, ko je skupina ljudi, ki se je med seboj povezala preko Facebooka in izkoristila socialno omrežje za medsebojno komunikacijo, friznila na semaforju in tako nepremično stala tam en interval. Ljudem v avtih ni bilo nič jasno, kot tudi pešcem, ki so se povsem po naključju našli tam.
Akcijo so posneli na Dnevniku in Vest.si.

In če grem v spominu več kot 15 let nazaj, smo taisto stvar kot srednješolci počeli na raznih sejmih. Sejem elektronike je bil takrat zelo dobro obiskan in možnosti za “nateg” je bilo veliko. Par primerov, ki smo jih takrat naredili:
Na tla smo položili vžigalnik in več kot deset nas je naenkrat s prstom kazalo vanj. Mimoidoči so se ustavljali in pametovali kaj se dogaja. Tudi varnostnike so klicali, ker so bili prepričani da je bomba.
Ene par se nas je med hojo po hali naenkrat ustavilo (zamrznilo) in vsi smo nepremično gledali v strop. Drugi obiskovalci so se zaletavali v nas in seveda začeli s pogledom iskati ptice ali kaj podobnega.
Na tla smo narisali ribo in se postavili okrog nje. In ko je nekdo želel stopiti nanjo, smo vsi v en glas zavpili NEEEE.

Precej manj udarne ideje, kot je bila včerajšnja, ampak že takrat so nas nekateri imeli za čudne. No, takrat še ni nihče vedel, da se temu reče Flash mob.

Published

Updated

Author

admin