V Ljubljani se je znova zgodil ‘flash mob’

V centru Ljubljane, pri Prešernovem spomeniku, se je zgodil ‘flash mob’. To je zanimiva, zabavna akcija, v kateri skupina ljudi, ki so pomešani med druge mimoidoče, začne usklajeno izvajati neko aktivnost. Tokrat so zaplesali na kubansko verzijo salse.

 

Ljubljana je znova doživela svoj flash mob. Tokrat je bilo dogajanje plesno obarvano, pred ‘nič hudega slutečimi’ mimoidočimi so nastopajoči zaplesali v kubanski verziji salse Rueda de Casino. Ta verzija salse se pleše v skupini parov, razporejenih v krogu, vodja skupine pa z nimi klici imen plesnih figur ustvarja improvizirano koreografijo, ki ji sledijo vsi pari v krogu. Mnoge figure vsebujejo menjave partnerjev v parih in so polne humorja.

Dotična verzija flash moba pa se ni dogajala samo v Ljubljani. Organizatorji so javili, da se je za približno deset minut, natančno ob 16. uri, po u v plesu zavrtelo v kar 60 državah, v 187 mestih, na 207 lokacijah. Na Prešernovem trgu pa je zaplesalo 48 parov. Več o samem dogodku pa si poglejte v videoposnetku.